Hur har du det på jobbet, Anna?

Hur har du det på jobbet, Anna?

Anna Bendréus Kinding är veterinär sedan 2001 och författare sedan 2015 då hon medverkade i sin första antologi med tema kärlek.

Under de senaste åren har Anna Bendréus Kinding skrivit flera böcker parallellt med jobbet som teknisk produktchef för Norden hos Dechra Veterinary Products. Hur fungerar det att kombinera två så olika yrken, undrar VeterinärMagazinet?

– Jag är en ambitiös person som vill mycket och jag tycker att bägge jobben är fantastiskt roliga. Jag vill inte släppa något av dem och har upptäckt att jag inte behöver välja. Dessutom är det stimulerande med variation. Jag har dock lärt mig, den hårda vägen, att jag måste sova på nätterna för att livet ska gå ihop.

Fyra dagar i veckan jobbar hon som teknisk produktchef och en dag i veckan som författare.

Sex antologier för både barn och vuxna inom så skilda ämnesområden som kattkärlek, saknad och ett hemsökt hus och två barnböcker har det blivit. ”Se upp för Prosit!” beskriver hur ett förkylningsvirus smittar en hel förskola och ”Sanna på Tallåsen: En i gänget?”, utpelar sig i stallmiljö. Andra boken om Sanna är skriven och den tredje blir semesterarbete.

Läs hela intervjun i VeterinärMagazinets sommarnummer som utkommer vecka 27.