Vethem erbjuder digital veterinärvård för LRF:s medlemmar

Vethem erbjuder digital veterinärvård för LRF:s medlemmar

Vethem lanserar digital veterinärvård för lantbrukets djur, genom ett samarbete med LRF Media. Samarbetet riktar sig mot LRF:s 140 000 medlemmar samt prenumeranter på medlemstidningarna Land och Land Lantbruk. Vethem har öppet alla dagar mellan 07.00 och 24.00.

– Vi kommer att få se många nya digitala tjänster inom lantbruket de närmaste åren och att få en ökad tillgång till veterinärer är ett konkret behov för många lantbrukare, säger Johan Svensson, affärsutvecklingschef på LRF Media.

Djurägare bokar ett samtal i Vethem-appen och får sedan veterinärrådgivning, behandling och recept vid behov. Skulle djuret behöva uppsöka en fysisk klinik skriver veterinären en remiss.

– Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda vår veterinärtjänst till ännu fler djur. Vår ambition är att göra djurvård så snabb och lättillgänglig som möjligt för alla som har lantbruksdjur. Veterinärrådgivning genom Vethem är alltid bara ett videosamtal bort – oavsett var man befinner sig, säger Hidayet Tercan, grundare av Vethem.

Så fungerar det:

  • Djurägaren bokar ett samtal i appen.

  • Veterinär utvärderar och bedömer situationen.

  • Veterinär behandlar, remitterar eller skriver ut recept om behov finns.

Källa: Vethem