Nytt vaccin mot kvarka på väg

Nytt vaccin mot kvarka på väg

Intervaccs rekombinanta vaccin Strangvac mot kvarka ska börja tiillverkas av det spanska läkemedelsbolaget 3P Biopharmaceuticals i Pamplona. Det framgår av ett pressmeddelande. Samarbetet mellan företagen omfattar överföring av tillverkningsteknik, produktion av valideringssatser och långsiktig framtida kommersiell tillverkning.

– Det är ett viktigt steg framåt för Intervacc, som därigenom går in i en industriell fas efter avslutade kliniska prövningar och säkerhetsstudier av Strangvac”, säger Jan-Ingmar Flock, vd i Intervacc i en kommentar.

3P Biopharmaceuticals har identifierats av Intervacc som en av få kontraktstillverkare med väl dokumenterad teknisk kompetens, regulatoriskt kunnande, utrustning och erfarenhet av tillverkning av rekombinanta proteiner som vaccinkomponenter.

Kvarka orsakas av Streptococcus equi på häst. Det är en mycket smittsam och allvarlig infektion som leder till betydande lidande och ekonomisk förlust för hästindustrin globalt. Det finns ett stort behov av ett säkert och effektivt vaccin mot kvarka, vilket visas av alla aktuella rapporterade utbrott från hela världen.

Källa: Intervacc