Ashley Jury godkänd i steg 2 kirurgi

Ashley Jury godkänd i steg 2 kirurgi

Ashley Jury, veterinär vid Väsby Djursjukhus, har godkänts i steg 2 kirurgi. Tentamen klarade han redan den 23:e april, och nu har han även fullgjort praktiken, vilket försenats på grund av pandemin. Därmed Ashley klarat alla de moment som krävs.

Huvudämnet i utbildningen är kirurgi för hund och katt med randområdena anestesiologi, bilddiagnostik, internmedicin och klinisk patologi. Examinatorer för ESK-kirurgi är Annika Bergström (ordförande), Ole Frykman och Matthias Pruss.

–Det känns bra. Det ligger mycket jobb bakom detta, och inte bara för mig utan även för min handledare Ole Frykman, som jag vill passa på att skicka ett stort tack till. Nu ser jag fram emot att ta emot en egen aspirant till steg 2 kirurgi så att vi blir fler, men först ska jag fira lite, säger Ashley Jury.

Han är engelsman och tog sin veterinärexamen vid Bristol University år 2000. Han är tidigare vidareutbildad och examinerad inom smådjurskirurgi (Certificate in Small Animal Surgery från The Royal College of Veterinary Surgeons 2007) i Storbritannien och har specialistkompetens steg 1 i hundens och kattens sjukdomar sedan 2010. Ashley har länge varit inriktad på ortopedi och föreläser i ämnet för Vetabolaget, och nu även inom ramen för den nystartade föreläsningsgruppen VetOrtho, som bland annat kommer att ge den populära hältkursen avseende hund och katt.

I VetOrtho-gruppen ingår förutom Ashley själv även Gustaf Svensson från Blå Stjärnan i Göteborg, Sivert Viskjer, Strömsholm, samt legendarerna Lennart Sjöström och Ole Frykman.

Foto: Marcus Järvinen