Kriget i Ukraina slår hårt mot människor och djur

Kriget i Ukraina slår hårt mot människor och djur

Kriget är skoningslöst mot människor och djur i Ukraina. Som veterinär finns det flera olika sätt att bidra och flera veterinära initiativ har lanserats både i Sverige och runt om i Europa för att hjälpa ukrainska veterinärer, deras familjer och djur.

FVE (Federations of Veterinarians of Europe) har tillsammans med flera andra veterinärorganistaioner, bland annat WVA och Fecava, skapat en gemensam webbplats https://vetsforukraine.com/ där det finns information om hur man som veterinär kan hjälpa kollegor, deras familjer och husdjur.

Veterinärer utan gränser (VSF-Sverige) har tagit initiativ och kontaktat VSF international samt VSF i olika europeiska länder för att diskutera hur man gemensamt kan bidra med medel och veterinär kapacitet. I morgon onsdag har VSF-Sverige ett möte för att planera och organisera hjälpinsatser till Ukraina.

Hos Euro Group for Animals. finns samlad information om och länkar till djurskyddsorganisationer som verkar i eller är kopplade till Ukraina.