Här är finalisterna till Årets Veterinär 2022

Här är finalisterna till Årets Veterinär 2022

Efter mötet i veckan, då juryn gick igenom alla fantastiska nomineringar, beslöts efter stor vånda att utse tre kandidater till finalister. Vem av dem som blir Årets Veterinär 2022 avslöjas här på webben den 11 november.

Ingrid Ljungvall, finalist till Årets Veterinär 2022
Till en av tre finalister till utmärkelsen Årets Veterinär 2022, har juryn utsett Ingrid Ljungvall. Hon är klinisk lärare i smådjursmedicin vid SLU. Ingrid är en av få lärare vid universitetet som har titeln excellent lärare och hon har även fått pedagogiskt pris från Veterinärmedicinska föreningen för sin undervisningsskicklighet. Ingrid Ljungvall har en mycket tung meritlista och har nominerats av ett stort antal kolleger.

Juryn har imponerats inte bara av hennes meriter, utan också av hur omtyckt hon är och av hennes konkreta arbete med att skapa riktlinjer inom ett område som många kliniska veterinärer tycker är känsligt och svårt: Journalföring.

Flemming Winberg, finalist till Årets Veterinär 2022
En av de tre finalisterna till Årets Veterinär 2022 är Flemming Winberg, Evidensia Hästsjukhuset i Stav. Flemming är veteran inom hästsjukvården, en av landets mest erfarna hästkirurger och känd inom hela kåren för att vara stöttande gentemot djurägare, veterinärer, sköterskor och djurvårdare.

Han har genom åren varit en förebild för andra, och med stor säkerhet och engagemang inspirerat yngre kolleger som intresserat sig för hans område, velat förkovra sig utomlands och komma hem med ny kunskap.

Nanna Åkerlund Denneberg finalist i Årets Veterinär 2022
En av de tre finalisterna till Årets Veterinär 2022 är Nanna Åkerlund Denneberg, steg 2-specialist inom onkologi vid AniCura Djursjukhuset i Jönköping. Redan 2006 skaffade hon en strålbehandlingsanläggning och började strålbehandla djur. Samtidigt har hon utvecklat och använt andra former av cancerbehandling som kirurgi och cytostatikaterapi. Hon håller etikens fana högt och månar om patienternas livskvalitet och är alltid ärlig gentemot djurägarna när det gäller vad de kan förvänta sig av behandlingen.

Samtidigt som Nanna Åkerlund Denneberg håller sig à jour med vetenskapen och ofta är först med det nya, står hon stadigt på kliniken där hon alltid ser hela djuret och inte bara cancern.