Vad human och veterinär kardiologi kan lära av varandra

Vad human och veterinär kardiologi kan lära av varandra

Har human och veterinär kardiologi något att lära varandra? Svar ja! Det var 170 specialister från båda sidor överens om vid den femte upplagan av ”Ceva Cardiology Cross-talk Symposiums”.

Hösten 2022 hölls det femte symposiet i raden av ”Ceva Cardiology Cross-talk Symposiums”. Eventet pågick samtidigt i Bordeaux och Chicago. 170 specialister inom human och veterinär kardiologi deltog i symposiet, som hade titeln ”TWO hearts that beat as ONE”. Ändamålet var att främja livskvaliteten, förlänga livet och optimera behandlingen för hundar och katter med hjärtsjukdom.

Serien av cross-talk symposier arrangeras av Ceva Santé Animale, och hölls första gången redan 2009. Samtliga symposerier har som syfte att fokusera på och utbyta erfarenheter inom human och veterinär kardiologi enligt konceptet ”ONE HEALTH”.

Ceva har ingått ett samarbete med Liryc-institutet (The University Hospital Institute of Electrophysiology and Heart Modelling) i Frankrike, som är ledande inom forskning om hjärtrytmrubbningar. Målsättningen med samarbetet mellan Ceva och Liryc är att skapa en gemensam plattform dedikerad till kardiologi, där samarbetet mellan forskning och medicinsk innovation kan utökas till nytta för både människor och djur.