Nya hedersdoktorn vid SLU Peter Forssberg föreläser om hästsporten

Nya hedersdoktorn vid SLU Peter Forssberg föreläser om hästsporten

Den 6 oktober håller sex nya hedersdoktorer sina föreläsningar vid SLU. Bland dem finns en veterinär, Peter Forssberg, expert på smittskydd inom hästsporten.

Peter Forssberg var för ansvarig för SLU:s dåvarande klinik för hästmedicin och han har även varit överveterinär vid ATG och Svenska Travsportens Centralförbund. Hans insatser för uppbyggnaden och hanteringen av smittskyddet inom svensk trav- och galoppsport anses banbrytande. Insatserna har rört regelverk och kontrollfunktioner men också frågor om djurskydd och dopning.

Hans föreläsning startar klockan 10.30 och har titeln ”Förebyggande och kontroll av smittor, dopning och djurvälfärd – hästsportens veterinära grundbult”.

Övriga föreläsare är Björn Embrén, trädspecialist, forskningschefen och insektsexperten Emmanuelle Jacquin-Joly, agronomen Lars Ericson, professorn och skogsexperten Malcolm Bennett samt professorn och den skogliga hedersdoktorn Anne Sverdrup-Thygeson.

Föreläsningarna hålls i Loftets hörsal, Duhrevägen 8, Ultuna, Uppsala. Programmet startar klockan 9:00 och avslutas klockan 14:00. De är populärvetenskapliga och öppna för allmänheten. De kommer också att direktsändas på webbsidan för årets promotionshögtid. Här är länken

Källa: SLU Foto Jonna Wagner Forssberg