Awake satsar på utbildningskvällar

Awake satsar på utbildningskvällar Felisa Persson (t v) och Anna Forsblom

Awake i Stockholm har sedan i höstas dragit i gång gratis utbildningskvällar, remittentkvällar, riktade särskilt till leg djursjukskötare och djurvårdare. Veterinärer och annan vårdpersonal välkomnas i mån av plats. 

–De flesta av våra remittentkvällar har varit fullbokade. Kvällarna är mycket uppskattade och vi önskar nå ut till ännu flera. Sedan nyrenoveringen av djursjukhuset har vi plats med fler deltagare än tidigare, säger Felisia Persson, själv leg djursjukskötare och medgrundare till Awake djursjukhus.

Det är viktigt för Awake att satsa mycket på sköterskor och att hålla igång vidareutbildningen både internt och externt för alla som hungrar efter ny kunskap, eller verifiera den de redan har.

–Våra remittentkvällar är gratis för deltagarna och dessutom bjuder vi på snacks och bubbel, säger Felisia.

Remittentkvällarna hålls ungefär en gång i månaden. I höstas var det vid fyra tillfällen. Då handlade det om anestesi vid komplicerade patienter, neonatalvård, triagering, samt vad man kan göra för patienten om man har en liten klinik innan man skickar vidare akut till ett större djursjukhus.

Under våren har en utbildningskväll handlat om monitorering av akutpatienter. I mars hölls en utbildning med rubriken ”När BMA har gått hem”. Båda har innehållit både teori samt praktiska moment.

–I vår kommer vi också ha en kväll på temat hjärtlungräddning, och en om omvårdnad, säger Felisia Persson.

Föreläsare på kurserna är Awakes egna medarbetare, framför allt sköterskor, men även vår BMA och en veterinär gör ett gästspel. det vill säga veterinärer, sköterskor och BMA. Utbildningsnivån på Awake är generellt mycket hög och medarbetarna går själva många utbildningar.

Under utbildningskvällarna kan Awake ta emot runt 40 deltagare per gång i djursjukhusets nya utbildningslokaler.

–Många kommer resande lång för att lära sig något och för att ha en mysig onsdagskväll med kolleger, säger Felisia.

Text Ingrid Kindahl