Klicka här för att gå till www.veterinarmagazinet.se

[custom:top_banner]

[custom:top_content]

SVA: Svensk salmonellakontroll fungerar

Sverige hade lägst förekomst av antikroppar mot salmonella när människor i 13 länder jämfördes i en dansk studie. Studien visar att i länder som har en etablerad salmonellakontroll är risken låg att människor ska smittas av salmonella.

Läs mer.

---

[custom:annons1]

Evidensia slår larm om sköterskebristen

Evidensia slår larm om sköterskebristen

Nyligen gick Evidensia Djursjukvård ut med en platsannons där företaget sökte en nyutexaminerad veterinär som kan tänka sig att arbeta med samma arbetsuppgifter som en legitimerad djursjukskötare, och detta har väckt många reaktioner. Det skriver Mia Runnérus, djursjukhuschef på Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm, i ett pressmeddelande.

Läs mer.

---

[custom:annons2]

Här är årets BSA-och Swevet-stipendiater

Här är årets BSA-och Swevet-stipendiater

Veterinären Hanna Bergström Ledin (t v) och djursjukskötaren Elisabeth Jendestig blev mottagare av Blå Stjärnan Akademins och Swevets gemensamma ”award”. Här flankeras de av prisets initativtagare Bert-Jan Reezigt från Blå Stjärnan (längst t v) och Antonio Gozzo från Swevet. Utdelningen ägde rum vid BSA-kongressen i Göteborg.

Läs mer.

---

[custom:annons3]

Evidensia bygger om flera kliniker

Evidensia bygger om flera kliniker

Nu bygger Evidensia om fem av sina djursjukhus. Det gäller anläggningarna söder om Stockholm, i Linköping, Halland, Helsingborg och i Strömsholm.

Läs mer.

---

[custom:annons4]

Webbkamera stärker banden mellan djur och ägare

Djurägare som kan se sitt djur via en webbkamera i buren på djursjukhuset upplever minskad oro och stress för sitt djur. Det berättade Joris H Robben från universitetsdjursjukhuset i Utrecht på BSA-kongressen.

Läs mer.

---
VeterinärMagazinet nr 1/2015

Detta nyhetsbrev har skickats till subscriber från veterinarmagazinet.se. Har du inte beställt denna prenumeration? Anmäl missbruk till info@veterinarmagazinet.se.