Klicka här för att gå till www.veterinarmagazinet.se

Marlene Areskog trivs som fisken i vattnet

Hon är fiskveterinär på SVA, sambo med en fiskhandlare och född i fiskens tecken. I senaste numret av VeterinärMagazinet kan du läsa om hur hon har det på jobbet.

Läs hela artikeln här

Läs mer.

---
---

[custom:annons1]

IR och IE lockade Barbro Filliquist hem från USA

Tre skärmar som ger rörliga bilder i realtid gör det möjligt att utföra minimalinvasiv kirurgi. Barbro Filliquist lämnade USA efter 20 år för att jobba med IR/IE på Strömsholm.

Läs hela artikeln här

Läs mer.

---

[custom:annons2]

Kärlekstid för humlor

Kärlekstid för humlor

På sensommaren söker humlehanar nektar bland blommor. Då läggs grunden för nästa års generation av humlor. Hanarna behöver mycket energi för att flyga och leta efter honor och för att producera förföriska doftämnen. Blommor ger viktig föda till humlor och andra pollinerare. Allt som ökar mängden blommor i landskapet gynnar humlorna.

Läs mer.

---

[custom:annons3]

AniCura fortsätter gå fram i Norge

AniCura förvärvar Kongsvinger Veterinærklinikk i Hedmark fylke, Norge. Det framgår av ett pressmeddelande.

Läs mer.

---

[custom:annons4]

Hudsjukdom kan ligga bakom laxdöd

Hudsjukdom kan ligga bakom laxdöd

Under sommaren har SVA fått rapporter om sjuka och döda laxar i de norrländska älvarna, framför allt Torneälven. Fiskarna har varit slöa samt har haft hudskador och svampinfektioner. Nu visar två av de prover från fyra laxar från Torneälven att de bar på hudsjukdomen Ulcerös dermal nekros (UDN). Det skriver SVA.

Läs mer.

---

[custom:annons5]

Nytt kaninvirus sprids i Sverige

Nytt kaninvirus sprids i Sverige

En ny typ av Rabbit Hemorrhagic Disease Virus 2 (RHDV2), det virus som orsakar kaningulsot, har för första gången påvisats hos vilda och tama kaniner i Sverige.Virustypen upptäcktes första gången 2010 i Frankrike och har därefter snabbt spridit sig i Europa. SVA efterlyser nu rapporter om och fynd av döda kaniner från allmänheten.

Läs mer.

---
Bo Algers får medalj av SLU

Bo Algers får medalj av SLU

Veterinären professor Bo Algers (bilden) tilldelas SLU:s stora förtjänstmedalj 2015. Det framgår av ett pressmeddelande.

Läs mer.

---

Svält trolig dödsorsak för delfin

Den delfin som nyligen hittades på stranden på norra Öland dog troligen av svält. Det visar en undersökning som gjorts av SVA.

Läs mer.

---

Detta nyhetsbrev har skickats till subscriber från veterinarmagazinet.se. Har du inte beställt denna prenumeration? Anmäl missbruk till info@veterinarmagazinet.se.