Ett av Europas första katastrofmedicinska centrum för djur ska utvecklas i Sverige. Det ska fokusera på att trygga produktionen av animaliska livsmedel, men ska även…
Mjölkinvägningen minskade under 2024, där invägningen av ekologisk mjölk minskade kraftigt och var den lägsta invägningen sedan 2010. Slakt av nötkreatur, gris och fjäderfä ökade…
Under fredagen inleddes Grüne Woche, den stora mat- och jordbruksmässan, i Berlin, där Sverige deltar genom en representationsmonter i Jordbruksverkets regi. Både statsminister Ulf Kristersson…
Livsmedelsforskningsprogrammet förlängs och förstärks med 25 miljoner kronor 2025, 35 miljoner kronor 2026, 60 miljoner kronor 2027 och med en permanent nivåhöjning på 110 miljoner…
Livsmedelsverket inför en ny modell för att följa upp och förbättra livsmedelskontrollen i Sverige. Uppföljningsmodellen bygger på ett antal indikatorer och ett index, som ska…
Lönsamheten i svensk nötköttsproduktion är hårt pressad, men det finns åtgärder som kan förbättra situationen. Det visar Kristina Holmström i en ny doktorsavhandling från SLU.…
FOI har tillsammans med Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA), Livsmedelsverket och Jordbruksverket beviljats totalt 60 miljoner kronor i forskningsmedel från Formas för att…
En ny doktorsavhandling från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) undersöker hur spannmålsskördarna i Sverige har utvecklats och hur många grödor och på vilka arealer de odlats har…
Djur som hålls för livsmedelsproduktion samt tjänste- och servicedjur är viktiga för Sveriges beredskap. För att säkra att sådan samhällsviktig djurhållning kan fungera även vid…
EU-parlamentarikernas huvuduppgifter är att besluta om nya lagar och EU:s budget tillsammans med ministerrådet. Den 9 juni 2024 hölls val till Europaparlamentet, som består av…
I en ny studie från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), tillsammans med en rad danska aktörer, undersökt djurvälfärden för sill som trålas på öppet hav i Nordsjön,…
Som TT rapporterade om i veckan har de blivit vanligare att använda massmedia för att uppmärksamma att livsmedel återkallas på grund av misstanke om bakterier…